blog

2-Chloro-5-methylpyrimidine: CAS (Layanan Kimia Abstrak) Nomor Registrasi 22536-61-4

2-Chloro-5-methylpyrimidine: CAS (Layanan Kimia Abstrak) Nomor Registrasi 22536-61-4

Properti Fisik lan Kimia 2-Chloro-5-methylpyrimidine

2- Chloro-5 methylpyrimidine wis katon bubuk kristal kuning cahya ing suhu kamar. Sawetara bakal nggambarake warna dadi putih-putih. Ora ana ambu lan bobot molekul 128.56 gram saben mole. Rumus kimia kasebut dicathet minangka C5H5CIN2 lan Molecular Sederhana - Input Line System Entry (SMILES) minangka CC1 = CN = C (CL) N = C1. Senyawa kasebut nduweni titik leleh sing antara 89-92 derajat celcius, lan titik didih 239. 2 derajat ing 750mm / hg. Sing padhet rada larut ing banyu. Biasane diprodhuksi lan didol minangka intermedi pharmaceutical kanthi rata-rata assay (kemurnian) antarane 97% lan 98%, paling kacathet minangka 95%. Kapadhetan saka mol tunggal 2-Chloro-5-methylpyrimidine (22536-61-4) kira-kira gram 1.169 saben mol ing 25 derajat celcius. Enthalpy saka penguapan punika 45.68 KJ / mol lan tekanan uap diukur ing kira-kira 0.0626 mmHg ing 25 derajat Celcius. Sinonim sing umum digunakake kanggo 2-kloro-5-methylprimidine yaiku: Pyrimidine, 2-Chloro-5-methylpyrimidine, 2- chloro-5-metil- (8Cl, 9Cl) lan 5-methyl-2- chloropyrimidine.

Preparation of 2-Chloro-5-methylpyrimidine (22536-61-4)

2- chloro-5 methylpyrimidine bisa disintesis nggunakake sawetara metode. Praktik umum kanggo persiapan wis diwenehi minangka 25% saka produk sing dadi reaksi antara fosfor oxychloride lan 3-methylpyridine 1-oxide. Nanging, kanggo ngasilake sing luwih dhuwur, 2-Chloro-5-methylpyrimidine (22536-61-4) bisa disusun kanthi réaksi fosfor oxychloride kanthi 3-methylpyridine 1-Oxide. Dandan kasebut ngasilake reaksi karo senyawa nitrogen organik dhasar sing ana lan pelarut (luwih disenengi pelarut organik ora inert) kabeh sing dilakoni ing sawetara suhu antara -50 derajat lan + 50 derajat Celcius. Ngasilaken nganti 70% bisa diduweni nggunakake metode sing beda. Hasil teoretis luwih saka 96% uga wis didokumentasikake, senadyan cacat iki mbuktikake menawa angel banget kanggo melu, nggawe eksekusi, utamané ing skala gedhe cedhak mokal. Pilihan metode persiapan sing kapilih bisa kena pengaruh saka jumlah sing kepengin mrodhuksi lan gampang dipisahake saka barang liyane. Nanging, gumantung saka panggunaan produk sampeyan, sampeyan bisa nemokake proses sing digunakake sajrone persiapan, utawa pilih cara sing cocok kanggo sampeyan, yen sampeyan kudu nindakake preparation dhewe.

Apa pancen Piramida?

Cukup, arupa senyawa aromatik kanthi atom Karbon lan Nitrogen ing enem cincin. Dering cukup stabil. Derivat piramida, wis suwe banget saiki dadi peran penting ing pangembangan obat-obatan kasebut dhewe utawa ing sajroning senyawa liya. Padha wis digunakake, lan terus digunakake ing pirang-pirang obat-obatan kalebu, nanging ora diwatesi kanggo, obat-obatan kanggo perawatan tekanan darah tinggi, obat anti epilepsi, anestesi umum, obat anti malarial lan sanajan ing sintesis HIV Medication . Fokus kita ing artikel iki yaiku methylpyramidine 2-chloro-5 lan kegunaane minangka penengah

Migunakake lan aplikasi saka 2- Chloro-5- methylpyramidine

Biasane digunakake ing sintesis organik; umum digunakake minangka penengah pestisida kayata acetamiprid, imidacloprid, minangka herbisida uga bakterisida. Sampeyan uga digunakake minangka farmmatic intermediate, katalitik lan aditif petrokimia. 2- Chloro-5- methylpyramidine wis digunakake kanggo nggawe senyawa neonicotinoid anyar sing duwe aktivitas insektisida. Panganggone liyane ing sintesis produk Agro kalebu nggawe: Imidacloprid, Acetamiprid, Nitenpyram, NTN32693. Iki duweni efisiensi sing bisa diweruhi ing peternakan omah lan indhustri kanggo numpes serangga sing mbebayani kanggo woh-wohan, sayur-mayur utawa sereal.
Senyawa kimia liyane sing methylpyramidine 2-Chloro-5 bisa digunakake kanggo nggawe kalebu:
5-methyly-2,2'- bipyridine
2-methylthio-5-pyridinemethylene amine
1- (5′-methyl-2, 2′-bipyridin-5-yl-2,5-dimethyl-1H-pyrrole

Panyimpenan lan Transportasi

Methylpyramidine 2-Chloro-5 dikenal kanthi stabil nalika kimia nalika disimpen ing kondisi sing disaranake: Ing suhu kamar. Aja nyoba nggunakake kontainer aluminium utawa galvanis, amarga senyawa bakal nanggepi karo iki kanggo ngasilake gas hidrogen sing bisa mbentuk campuran bledosan kanthi hawa. Priksa manawa sampeyan mriksa kontan sacara teratur kanggo ndeteksi lan kathah tumpahan utawa bocor awal.
Amarga stabilitas lan non-berbahaya, 2- chloro-5- methylpyramidine bisa diangkut kanthi hawa utawa segara. Sampeyan pancen reaktif kanthi oksida hidrogen, oksida karbon, lan oksida nitrogen, saéngga dianjurake kanggo milih opsi transportasi utawa panyimpenan tanpa cahya kanggo samubarang senyawa kasebut. Kontainer kudu ditahan kanthi kenceng, ing panggonan sing garing lan beres

Penanganan sing tepat, Tindakan Pencegahan, Pembuangan Tindakan lan Fire Fighting

Tansah ngalindhungi gaman perlindungan kayata sarung tangan tahan kimia lan kacamata safety nalika nangani 2-Chloro-5-methylpyrimidine (22536-61-4) kanggo nyegah kontak karo mata utawa kulit. Aja ngoceh, mist utawa gas: Tansah gunakake ing ruang sing berventilasi. Inhalasi terus-terusan wis buktiaken duweni efek kesehatan sing saleh. Minangka tansah, usaha kanggo nglakoni kesehatan lan safety industri sing apik.
Nanging, manawa ditelan kanthi ora sengaja: Cuci mulut karo banyu lan takon dokter. Ing kasus inhalasi: Pindhahake wong sing kena menyang udara sing seger lan yen ora ambegan, lanjutake kanggo menehi respirasi buatan, lan golek praktisi medis. Kanggo kontak kulit sing ora disengaja, ngumbah wilayah sing kena dienggo kanthi sinetron lan banyu sakwéné minimal limalas menit lan nyopot sandhangan utawa sepatu sing wis tercemar. 2- chloro-5- methylpyrimidine bisa ngobong kulit utawa nyebabake sensitivitas. Terus kontak dokter praktisi.
2- chloro-5- metil pyrimidine kudu dibuwang minangka sampah khusus. Iki nuduhake yen pengaturan khusus kudu dileksanakake, nggunakake perusahaan pembuangan sing dilisensi ing hubungane karo otoritas pembuangan sampah lokal kanggo njamin kepatuhan karo aturan nasional lan regional. Senyawa kasebut ora kudu dirilis ing saluran, lan ing kasus tumpahan pasir, vermiculite menyang wadah sing disegel lan mbuwang kanthi tepat.
Kanggo nutupi kebakaran minangka asil saka 2-Chloro-5-methylpyrimidine (22536-61-4) Pembakaran bisa nggunakake pamancar geni kimia garing, oksida karbon (IV), busa polimer utawa alat pemadam tahan alkohol. Yen perlu, siji kudu nganggo peralatan tempur geni lan peralatan napas kanggo ngurangi risiko burns.
Ing istilah watesan eksposisi kerja, 2- chloro-5- methylpyramid ora duwe watesan kasebut. Tindakan pencegahan umum kayata hood fume kimia kanggo insinyur disaranake nalika ditangani.