Azetidine minangka senyawa organik heterosiklik jenuh sing ngemot tiga atom karbon lan siji atom nitrogen. Iku cairan ing suhu kamar karo ambu ammonia kuwat lan banget dhasar dibandhingake karo paling amina sekunder.
Azetidine lan asale kasebut minangka motif struktural sing relatif langka ing produk alam. Khusus, iki minangka komponen utama asam mugineat lan penaresidin. Mbok menawa azetidine paling akeh sing ngemot produk alam yaiku asam azetidine-2-karboksilat, homolog non-proteinogenik proline.

Nuduhake kabeh 4 asil