Heterocycles ana ngendi wae ing alam, karo aplikasi industri sing akeh, lan ing kabeh aspek urip kita. Ing alam kasebut ana pirang-pirang wujud, lan nduweni teges biokimia sing gedhe - "molekul urip." Aplikasi heterocycles sing digambarake saka kimia, biologi, obat-obatan, pertanian, lan industri iku legiun.
Senyawa senyawa heterosiklik utawa struktur cincin iku senyawa siklis sing nduweni atom paling ora rong unsur sing beda minangka anggota ring (s). Kimia heterosiklik yaiku cabang kimia organik sing gegayutan karo sintesis, sifat, lan aplikasi heteroklon kasebut.
Conto senyawa heterosiklik kalebu kabeh asam nukleat, mayoritas obatan, paling biomas (selulosa lan bahan sing gegandhengan), lan akeh pewarna alami lan sintetik

nuduhake 1-12 of 21 asil