senyawa kimia minangka zat kimia sing kasusun saka molekul sing padha karo molekul èlèktron sing dumadi saka atom saka luwih saka siji unsur sing dianakaké bebarengan déning ikatan kimia. Unsur kimia sing gabung karo unsur kimia sing identik ora minangka senyawa kimia amarga mung siji elemen, ora loro unsur sing beda, sing terlibat.

Ana patang jinis senyawa, gumantung marang cara atom-atom sing dianut:

molekul sing dianakaké bebarengan karo obligasi kovalen
senyawa ion sing dianakaké bebarengan karo ikatan ion
senyawa intermetal sing dianakaké bebarengan karo ikatan logam
Komplek tartamtu sing digabungake kanthi koordinasi ikatan kovalen.

nuduhake 1-12 of 32 asil