Pyrazine minangka senyawa organik aromatik heterosiklik kanthi rumus kimia C4H4N2.

Pyrazine minangka molekul sing simetris karo klompok titik D2h. Pyrazine kurang dhasar tinimbang piridine, pyridazine lan pirimidine.

Derivatif kayata phenazine dikenal kanthi antitumor, antibiotik, lan aktivitas diuretik.

Nuduhake kabeh 4 asil