Piridina yaiku Kapadhetan 0.978 g / cm3. Titik kilat 68 ° F. Uap luwih abot tinimbang hawa. Beracun dening ingestion lan inhalation. Pembakaran mrodhuksi oksida beracun nitrogen.
Piridine minangka cairan sing cetha karo ambu sing asem, putrid, lan iwak. Sampeyan bisa digawe saka tar batu mentah utawa saka bahan kimia liyane. Piridine dipigunakaké kanggo mbubaraké zat-zat liyané. Uga digunakake kanggo nggawe produk sing beda-beda kayata obat-obatan, vitamins, rasa pangan, cat, warna, produk karet, adhesif, insektisida, lan herbisida. Piridina uga bisa dibentuk saka pambusakan bahan-bahan alami ing lingkungan.

Nuduhake kabeh 10 asil