Pyrimidine arupa senyawa organik heterosiklik aromatik sing padha karo pirimidina. Salah siji saka tiga diazines (heterocyclics enem kanthi loro atom nitrogen ing dering), duweni atom nitrogen ing posisi 1 lan 3 ing ring. 250 Para wartawan liyane yaiku pyrazine (atom nitrogen ing posisi 1 lan 4) lan pyridazine (atom nitrogen ing posisi 1 lan 2). Ing asam nukleat, telung jinis nukleobase yaiku derivatif pirimidin: sitosin (C), timin (T), lan uracil (U).

Nuduhake kabeh 9 asil