Quinazoline minangka senyawa organik kanthi formula C8H6N2. Iki minangka heterocycle aromatik kanthi struktur biciklik sing kasusun saka rong cincin aromatik sing duwe enem, cincin benzena lan cincin pyrimidine. Iku padhet kristal kuning cahya sing larut ing banyu. Uga dikenal minangka 1,3-diazanaphthalene, quinazoline ditampa kanthi jeneng anatomi saka quinoline. Sanadyan molekul quinazoline wong tuwane jarang kasebut ing literatur teknis, turunan sing diganti wis disintesis kanggo tujuan obat kayata agen antimalarial lan antikanker,
Affina Aapproved, obat sing dikembangake dening Boehringer Ingelheim.
Erlotinib, tamba diprodhuksi dening Astellas, kanggo nambani pasien NSCLC tumor sing disebabake dening mutasi EGFR.
Lapatinib narkoba GlaxoSmithKline ngobati kanker payudara lanjut-tingkat utawa metastatik ing kombinasi karo capecitabine Roche.

Nuduhake kabeh 8 asil