Apa Senyawa Spiro?
Senyawa spiro (uga disebut spirane) iku sawijining senyawa kimia organik sing duwe struktur cendhek luwih saka siji dering. Ing kene, dering digabungake dening siji atom sing umum kanggo kabeh. Jebule, jeneng "spiro" wis dijupuk saka tembung Latin spīra, sing tegese geger utawa corak.
Tipe spiro sing paling dhasar yaiku bicyclic, sing duwe struktur rong cincin. (bi tegese loro). Utawa, bisa duwe bagean bicyclic sing bakal dadi bagean cilik saka sistem dering luwih akeh. Ora ana prakara apa-apa, kabeh dering kasebut disambungake liwat atom tunggal sing wis umum dianggep umum.
Spirane kadhangkala bisa uga duwe carbocyclic utawa heterocyclic. Carbocyclic tegese senyawa iku kabeh karbon, dene heterosiklik ateges senyawa kasebut duweni siji utawa luwih atom karbon.
Spiral Compounds uga nduweni daftar obat-obatan ing ngisor. Obat-obatan kasebut ing ngisor iki -
1.Buspirone
2.Fluspirilene
3.Fluorescein
4.Phloxine B
5.Fluorescein lisicol
Jinis-jinis saka Spiro Struktur
Ing saben struktur cincin, spirane luwih dipérang dadi pirang-pirang senyawa liyane.
1.Carbo- Cyclic Spiro Compound
2.Hetero- Cyclic Complex
3.Polyspiro Compound
4.Nomenclature
5.Chirality
Senyawa spiro digunakake ing saindhenging donya. Sawetara senyawa kasebut digunakake minangka senyawa alat kanggo sinau ing bidang biomedis. Senyawa kasebut digunakake minangka framework kanggo pitulungan terapeutik, kanthi dadi scaffolds.
Rincian Kajian Narkoba Ing Spiro Komponen
• Buspirone
Jumlah aksesi obat iki DB00490. Buspirone kalebu kelas senyawa azaspirodecanedione, yaiku agonis reseptor serotonin lan agen anxiolitik. Uga, obat nduweni efisiensi sing bisa dibandhingake karo diazepam.
Obat iki umum digunakake kanggo perawatan depresi lan gangguan kuatir.
• Fluspirilene
Jumlah aksesi obat iki DB04842. A jinis molekul cilik, tamba iki minangka agen antipsikotik sing tahan banget lan bisa disuntikake. Fluspirilene digunakake kanggo perawatan skizofrenia kronis.
• Fluorescein
Jumlah aksesi obat iki DB00693. Saliyane digunakake ing obatan lan kosmetik kanggo tujuan eksternal, tamba iki uga digunakake minangka pambiyantu kanggo trauma lan trauma sing ditulisi kornea kanggo tujuan sing nyenengake. Iki minangka pewarna indikator kuning-hijau nalika ing film luhuran normal. Nanging, bisa ditemokake ijo padhang ing medium-basa berasaskan alkali kayata humor banyu.
• Phloxine B
Jumlah nomer iki dijupuk saka DB13911 iki. Phloxine B utawa Phloxine minangka aditif werna. Digunakna pewarnaan ing tablet (dental), lan minangka bahan dorman kanggo nambah warna kanggo produk. Ing kasus sing lawas, tablet bantuan pasien mbayangno wilayah sing luwih akeh / flossing / dibutuhake.
• Fluorescein lisicol
Jumlah aksesi obat iki DB12030. Iki minangka molekul cilik sing umum dipigunakaké jroning trials kanggo kothak sinau sing beda. Diagnosa Hepatitis, Virus, Manungsa, Steatohepatitis Non-Alkohol, Cirrhosis Hepatik, Farmakokinetik, lan Penyakit Hati Lemak Alkohol Non-Alkohol.

Nuduhake kabeh 6 asil